«Ти повинен це знати: торгівля людьми!»

Студенти юридичного відділення Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» взяли участь у виховному заході, присвяченому проблемі торгівлі людьми, що відбувся в Юнацькій бібліотеці м. Івано-Франківська під керівництвом завідувача відділу абонементу Наталії Іванової. Студенти мали можливість спілкуватися з психологом, головою Івано-Франківської громадської організації допомоги «Людина», депутатом Івано-Франківської обласної ради Чаплинською Наталією Любомирівною. Зустріч пройшла у формі відкритого діалогу «Ти повинен це знати: торгівля людьми».

Як відомо, торгівля людьми є однією з форм порушення прав людини в сучасному світі. Проблема торгівлі людьми торкнулась і українського суспільства. До тенет торговців «живим» товаром потрапляють жінки, чоловіки та діти. Метою заходу є підвищити рівень знань молоді стосовно прав людини, запобігти їх порушенню та озброїти інформацією про таке явище, як торгівля людьми. Наталія Любомирівна розповіла про види експлуатації, яким піддаються потерпілі від торгівлі людьми, методи та засоби вербування, причини і наслідки торгівлі людьми. Особливо студентів зацікавило питання про організації, які надають допомогу постраждалим від такої торгівлі в Україні і конкретно в місті Івано-Франківську.

Також учасники заходу мали можливість ознайомитись з книжковою виставкою, присвяченою даній тематиці «У пошуках втраченого щастя».