«Професійність юриста – компетентний захист особистості»

У рамках відзначення Всеукраїнського тижня права в читальному залі Центральної бібліотеки м. Івано-Франківська відбулося засідання молодіжного дискусійного правового клубу «Діалог», в якому взяли участь студенти Юридичного відділення Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

На засідання були запрошені також кваліфіковані фахівці: начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти  ГУ юстиції в Івано-Франківській області – Левкун Ярослав Антонович, нотаріус Івано-Франківської державної нотаріальної контори – Данилів Тамара Дмитрівна та представник Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, заступник начальника відділу «Правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги» – Майкович Леся Миколаївна.

Для майбутніх правників презентували юридичні професії. Бібліотекар читального залу, керівник клубу «Діалог» Майя Шегда охарактеризувала окремі фахові спеціалізації юридичної професії,  звернула увагу на основні повноваження слідчого, прокурора, адвоката, ознайомила з вимогами, яким мають відповідати особи, що планують працювати в галузі права.

Запрошені розповіли про особливості юридичних професій, їхню роль у суспільстві, місце на ринку праці, сформулювали переваги та складнощі практичної діяльності фахівця юриста. Фахівець з юридичної діяльності Данилів Т. Д. вдало візуалізувала ситуації сфери компетентності нотаріуса. У своєму виступі Майкович Л. М. аналізувала рівні правового супроводу та допомоги. Особливу увагу акцентувала на вторинній безоплатній правовій допомозі. Левкун Я. А. надав аудиторії розгорнуту інформацію щодо перспектив майбутнього працевлаштування в юридичній сфері.

До уваги гостей заходу бібліотекарі підготували тематичний відеоряд: «Світ юридичних професій”, “Юрист очима дитини».

У приміщенні читальної зали оформлено книжкову виставку «Професія юриста: функції та обов`язки».

Під час проведення заходу між  студентами та фахівцями зав’язалася цікава розмова у формі діалогу. Учасники заходу прийняли активну участь у бліц-тестуванні «Моделюємо ситуацію» та отримали компетентні відповіді та консультації фахівців з окремих питань.