VI Брейн-ринг «Права людини»

Студенти 2-го курсу спеціальності «Право» взяли участь у VI Брейн-рингу «Права людини», що був організований на базі Навчально-наукового юридичного інституті  Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з метою популяризації правової освіти серед школярів і залучення на навчання обдарованих здобувачів освіти. Цей захід був проведений з нагоди 73-ї річниці прийняття Загальної Декларації прав людини, що традиційно відзначається 10 грудня. Це не просто чергова річниця, а нагода вкотре віддати шану безпрецедентному значенню цього акту для становлення та розвитку нового міжнародного правопорядку, який мав би в майбутньому унеможливити події, які мали місце під час Другої світової війти.

VI  Брейн-ринг «Права людини» відбувся у форматі онлайн  на платформі Cisco Webex Meetings. У змаганні виявили бажання взяти участь 24 команди з різних куточків Івано-Франківської області. Участь у заході вже п’ятий рік поспіль беруть студенти юридичного відділення Івано-Франківського фахового коледжу спеціальності «Право». Цього року у складі команди  «Підростаюче покоління» взяли участь студенти 2 курсу Болюк Віктор, Меленевич Вікторія, Семанюк Петро, Бевзюк Михайло та капітан команди Думанський Андрій під керівництвом викладача Малиновської Ірини Володимирівни.

Питання  брейн-рингу були складені  на основі Конституції України, Загальної декларації прав людини, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Конвенції ООН «Про права дитини». Було запропоновано 25 запитань, які демонструвалися на екрані і після  командного обговорення капітан повинен був надіслати відповідь не пізніше 40 секунд. За результатами напруженої боротьби наша команда здобула ІІІ місце.

13 грудня відбулось нагородження  команд, яке провели Вівчаренко Олег Антонович – заступник директора Навчально-наукового юридичного інституту, Заслужений юрист України, доктор юридичних наук та Ковальчук Володимир Дмитрович – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, Заслужений юрист України.

Призерів нагородили літературою на правову тематику та дипломами, а переможці отримали книжки з підписом автора. Також кожен учасник  інтелектуального змагання  отримав  смачну  медаль-відзнаку!