«Професія юриста – одна з найдревніших та найпрестижніших!»

У рамках тижня циклової комісії професійної та практичної підготовки 23 жовтня 2017 року викладачем Федорончуком А.В. разом із студентами III курсу юридичного відділення Івано-Франківського коледжу було проведено виховний захід на тему: «Сутність та значення юридичної діяльності в умовах побудови демократичної та правової держави Україна».

Метою заходу було ознайомити студентів з особливостями здійснення юридичної діяльності в Україні в умовах побудови демократичної та правової держави, сприяти формуванню правової свідомості особистості, удосконалювати уміння логічно мислити, виховувати доброзичливість, людяність, тактовність та відповідальність заради утвердження правових ідей у  суспільстві та державі.

Професія юриста по праву вважається однією з найдревніших і найпрестижніших. Уявити собі сучасне життя без величезної армії юристів просто неможливо. Саме вони допомагають нам розібратися в тонкощах правових процедур. Адвокати і юрисконсульти, прокурори і нотаріуси, судді і слідчі забезпечують виконання законів і підзаконних актів, а також гарантують невідворотність покарання в разі їх недотримання під час здійснення юридичної діяльності.

Кожному із нас слід пам’ятати, що наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку. Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Звичайно, знати детально усі закони юрист не може. Проте, як майбутні юристи, ми зобов’язані цікавитися змінами, які відбуваються  у правовому житті країни, мати власну думку щодо необхідності прийняття того чи іншого закону, а найголовніше, вміти віднайти та правильно застосувати норми конкретного нормативно-правового акту. З огляду на зазначене, ми маємо бути поінформованими про сутність та значення юридичної діяльності, а також про особливості юридичної діяльності судді, прокурора, адвоката, нотаріуса, слідчого в умовах реформування правової системи нашої країни, адже саме цей вид діяльності на сьогоднішній день потребує докорінних змін.