Обговорення Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

Як працювати з Єдиним реєстром з оцінки впливу на довкілля (http://eia.menr.gov.ua/)? Що варто знати про свої екологічні права і обов’язки?  Які особливості застосування Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»? На ці та інші запитання мали змогу отримати відповіді від ГО «Громадська ініціатива Галичини» студенти 2 курсу спеціальності  «Право».

Представники громадської організації  Качурова Леся Богданівна та Архипова Людмила Миколаївна розповіли про особливості застосування та моніторингу законодавства України про оцінку впливу на довкілля, про правові механізми захисту навколишнього середовища, про те як діяти, якщо у вашій громаді хтось, до прикладу, захоче скидати шкідливі відходи у річку.

Перелік робіт, які можуть мати значний вплив на довкілля прописаний у Законі України «Про оцінку впливу на довкілля». Цей закон визначає послідовність проведення процедури оцінки впливу на довкілля. Завдяки йому кожний ще на етапі планування може вплинути на те, щоб нове будівництво, підприємство чи виробництво працювало із максимальною користю для територіальної громади та з мінімальними ризиками для довкілля. Ось чому оцінка впливу на довкілля – ефективніше, ніж перекривати дороги.

Зустріч організувала голова циклової комісії професійної та практичної підготовки (спеціальність «Право») Наталія В’ячеславівна Савчин в рамках тижня циклової комісії та напередодні відзначення дня юриста.