Заходи, присвячені Всесвітній акції «16 днів проти насильства» в юридичному відділенні.

У рамках проведення Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Людмила Непийвода провела зустріч із студентами Івано-Франківського коледжу ДВНЗ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. До заходу долучилися також працівники патрульної поліції та Благодійного Фонду «Захід-шанс».

Зі студентами обговорено події та пам’ятні дати акції, до яких привернута увага міжнародної спільноти у цей шістнадцятиденний період, зокрема, це Міжнародний день проти насильства щодо жінок (25 листопада), Всесвітній день боротьби зі СНІДом (1 грудня), Міжнародний день боротьби з рабством (2 грудня), Міжнародний день осіб з інвалідністю (3 грудня), Міжнародний день волонтера (5 грудня), річниця інциденту в Монреалі (6 грудня) та Міжнародний день прав людини (10 грудня).

Поліцейські розповіли, як діяти у випадках домашнього насильства, куди звертатись за допомогою та яка відповідальність передбачена за застосування насильста.

Також особлива увага була привернута до проблеми ВІЛ/СНІДу. Представники Благодійного Фонду «Захід-шанс» розповіли про експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію, засоби профілактики та залишили присутнім інформаційні матеріали.