Менеджер з туризму – хто він?

        Праця в туристичній сфері не рутинна, одноманітна, а цікава та різнобічна. З такої мотиваційної ноти розпочалася навчальна екскурсія 9 квітня на базі туристичного оператора «KEY. Travel Company» в місті Івано-Франківську для студентів І курсу спеціальності «Туризм» під керівництвом куратора групи та викладача професійної дисципліни Марковецької Олександри Петрівни.

Жодне майстерне слово чи найяскравіша наочність не замінять живого споглядання –  найважливіша мета закріплення теоретичних знань з навчального предмету та їх корекції. Тому саме це було метою навчальної екскурсії.

Основна частина екскурсії дала змогу студентам закріпити знання з:

  • методики розробки турів;
  • технології управління збутом тиристичного продукту;
  • формування програми турів;
  • експерементальної перевірки турів.

        Можливість відвідати величезну кількість країн. Трудова діяльність вимагає від спеціаліста у сфері туризму спеціальних навичок, професійної комунікації, обізнаності, креативності, відповідальності та постійного самовдосконалення, швидкого вирішення проблем, емоційної стабільності та врівноваженості.  Щиро  вдячні менеджеру з туризму  Дарії Володимирівній  за професійні відповіді на цікаві запитання студентів. Уважно і рішуче першокурсники запитували:

  • якими професійними якостями мав би володіти сучасний фахівець з туризму?
  • як застосовуються знання іноземних мов в практичній діяльності?
  • чи має вільний час для подорожей працівник турпідприємства?
  • які труднощі виникають у роботі з туристами? Яка зарплата? …..

Результати спостережень і враження, отримані під час екскурсії, стимулюють студентів до свідомого засвоєння матеріалу, пробуджують їхню допитливість і активність.

Сучасна молодь має багато амбіцій, прагнень та мрій, але цього недостатньо. Необхідно здобувати знання, формувати практичні навички, вміти складати план побудови власної кар’єри та саморозвитку, а головне – втілювати свої вміння та здібності в реальному житті. Чого і бажаю нашим креативним студентам!!!

Куратор групи Марковецька О. П.